Een bijzondere samenwerking

Gewichtige Gedachten is een concept en ontwerp  van  Sophie van Bragt en is mede mogelijk gemaakt door de  kennis en praktijkervaring van Frieda van der Loos-Boudesteijn. Samen vormen ze een krachtig team, ze delen veel kennis en creativiteit en sluiten aan bij de beleving van veel (jonge) vrouwen.

Door de grote belangstelling van vrouwen in het boek en het enthousiasme van verschillende  specialisten binnen de gezondheidszorg, heeft  Sophie besloten het boek verder te  ontwikkelen en het op de markt  te brengen in samenwerking  met Frieda.

Veel vrouwen zijn ontevreden over hun gewicht of lichaam en richten hun aandacht vooral op waar ze niet tevreden over zijn. Vaak ontstaat er dan een haat- liefde verhouding met voeding, worden er diverse diëten geprobeerd met het  jojo-effect  of ‘alles of niets’ denken tot gevolg. Dit bracht Sophie zo’n anderhalf jaar geleden op het idee om als afstudeerproject van haar opleiding tot grafisch ontwerper, een werkboek te ontwikkelen voor vrouwen.

Een boek waar de woorden afvallen, calorieën en weegschaal niet in voorkomen, maar waarin gefocust wordt op hetgeen nodig is om jezelf gezond, fit en zelfverzekerd te voelen.
Sophie zocht contact met Frieda, die als gewichtsconsulent en coach een eigen praktijk heeft, waar vanuit zij mensen begeleid die worstelen met hun gewicht of eetgedrag. Ook Frieda zag toekomst en mogelijkheden in het boek.

De opdrachten in het boek leren je met positieve aandacht te focussen op een leefstijl die leidt tot meer geluk en gezondheid, op positieve emoties en persoonlijke groei. De opdrachten brengen je in het hier en nu. Je word je weer bewust van  wat je eet en drinkt,  van wat dit met je doet en hoe je  lichaam hierop reageert wat kan helpen om meer  controle over je keuzes en (eet)gedrag te gaan ervaren.

Sophie

Sophie is freelance grafisch ontwerper. Als ontwerper is zij gefascineerd door sociale vraagstukken en de rol die design hierin kan spelen. Creatieve oplossingen ontwerpen voor vraagstukken binnen de sociale sector en gezondheidszorg zijn haar ambitie. Samen met haar vriend en kat woont ze in Rotterdam.

Frieda

Frieda is gewichtsconsulent en coach, met sinds 2007 een eigen praktijk in Rotterdam. Vanuit haar praktijk coacht zij mensen die worstelen met hun gewicht of zelfbeeld. Zij maakt hierbij gebruik van creatieve middelen, mindfulness en technieken vanuit de positieve psychologie.